Personvern

Tronderdekk.no (inkludert trønderdekk.no) eies og drives av aksjeselskapet Trønderdekk AS med organisasjonsnummer 995.404.079MVA
Det er alltid daglig leder i Trønderdekk AS som er ansvarlig for håndteringen av personopplysninger hos tronderdekk.no


1 Formål

Hos tronderdekk.no må du dele noen personopplysninger når du handler.
Dette gjør vi for å forbedre våre tjenester, ivareta sikkerhet og sørge for best mulig brukeropplevelse.
Vi er pålagt å oppbevare noe av informasjonen som samles inn til blant annet regnskapsføring, returhåndtering, eventuelle garantier eller reklamasjoner o.l.
Alle opplysninger vi samler inn i slik forbindelse har grunnlag i ditt samtykke, som kreves for å handle hos oss. 

2 Hvilke opplysninger samles inn?

Først og fremst må vi vite hvem som skal motta varene (navn) samt adresse og e-postadresse.
I tillegg ønsker vi å vite ditt telefonnummer. Telefonnummer registreres slik at du får varsel på SMS fra speditør når din bestilling er på vei. Det vil også gjøre det mulig for oss å kontakte deg på telefon dersom dette er nødvendig. Vi sender aldri reklame til ditt telefonnummer, med mindre dette er spesielt avtalt på forhånd. Se mer om markedsføring i punkt 12.
Telefonnummeret ditt benyttes også for å identifisere en dekkhotellavtale, timebestilling til dekkskift og noen sikkerhetsfunksjoner (blant annet personverifisering via smskode).

Alle som handler hos oss må oppgi følgende personopplysninger:

  • Navn (for- og etternavn)
  • Gateadresse med postnummer og poststed (hvor vi sender dine bestillinger)
  • E-postadresse (benyttes i forbindelse med dine bestillinger og ditt kundeforhold)
  • Mobiltelefonnummer

Det er mulig å oppgi en alternativ leveringsadresse, inkludert navn og telefonnummer forbundet med dette, dersom bestillingen skal sendes til en annen person eller adresse enn den du oppgir som din egen. Dersom du ber om å få sendt din bestilling til en annen person og/eller adresse enn din gateadresse, samles også denne informasjonen inn og lagres.
I tillegg til dette registreres automatisk din IP-adresse. Dette er et sikkerhetstiltak blant annet for å hindre identitetstyveri ved at noen for eksempel forsøker å bestille varer i ditt navn.
Dine personopplysninger lagres på våre servere i Norge, med full kryptering og 24-timers overvåking mot blant annet dataangrep. 

3 Brukerkonto
For å kunne handle hos tronderdekk.no må du lage en gratis brukerkonto. I denne brukerkontoen lagres dine personalia (navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer), samt eventuelt dine kjøretøy i "min garasje".
Når du handler i nettbutikken lagres dine tidligere kjøp (historikk). Formålet med dette er at du selv kan se hvilke varer du tidligere har kjøpt og hente tidligere kvitteringer og ordrebekreftelser.
Det er gratis å opprette brukerkonto hos tronderdekk.no og du kan når som helst få slettet dine lagrede opplysninger. 

4 Hvordan sletter jeg brukerkontoen?

Dersom du har laget et brukerkonto, men ønsker å slette deg fra systemet vårt kan du kontakte oss på telefon eller e-post.
Da fjernes alle dine lagrede personopplysninger fra våre servere, med unntak av opplysninger forbundet med din bestillingshistorikk (som beskrevet i punkt 1 - formål). 

5 Dine rettigheter

Du kan når som helst og uten vederlag få utlevert alle dine personopplysninger som er lagret i vårt system.
Du kan når som helst slette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til aktuell lovgivning eller andre forpliktelser.
Dersom du ønsker dine personopplysninger utlevert vil vi sende disse med sikreste mulige måte. Normalt sett anses dette å være pr brevpost, men dersom du registrerte opplysningene elektronisk, og med mindre den registrerte ønsker noe annet, kan opplysningene utleveres elektronisk. 

6 Betalingsalternativer

tronderdekk.no samarbeider med flere parter mot betaling og fakturering.
Ved betaling med Vipps, faktura, delbetaling, kreditt- eller debetkort håndteres dine personopplysninger av Bambora Norge NUF.
tronderdekk.no deler dine oppgitte personalia (navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer) samt varelinjer og aktuelle priser (inkludert eventuelle rabatter) med våre betalingspartnere. Dette gjøres for å håndtere betalingen i henhold til gjeldende lovverk, sikre mot identitetstyveri, svindel og phishing blant annet.
tronderdekk.no vil aldri se eller få tilgang til ditt personnummer, din kredittkortinformasjon eller annen informasjon du eventuelt må dele med betalingspartner i løpet av betalingen.
Har du spørsmål rundt hvordan betalingspartnerene behandler dine personlige data kan du se mer om dette på deres personvernsider: Bambora 

7 Hvem deler vi dine personlige data med?

Som beskrevet i punkt 6 i denne erklæringen, deler vi dine personopplysninger med aktører som er nødvendig for å gjennomføre bestilling, kjøp og forsendelse.
De aktører som kan motta dine personopplysninger er beskrevet under, men vi deler kun informasjon med de aktørene som er nødvendig for å levere din bestilling. 

  • Bambora Norge NUF (kun ved betaling med bank- eller kredittkort, Vipps eller faktura/kreditt)
  • Posten Norge AS (kun dersom partneren benyttes for utsending av bestillingen din)
  • PostNord AS (kun dersom partneren benyttes for utsending av bestillingen din) 


8 Hva deler vi med andre?

tronderdekk.no vil aldri selge eller overlevere dine personopplysninger til andre aktører, uansett årsak - med mindre det finnes rettslig/juridisk årsak.
Alle databehandlere vi samarbeider med, mottar dine personopplysninger kun dersom dette er hensiktsmessig eller nødvendig for å gjennomføre din bestilling. Dette gjelder kun partnere som er nevnt i denne erklæringen, som betalingspartnere (Bambora og Klarna) og transportører (Bring/Posten, PostNord o.l.) i henhold til punkt 7 i denne erklæringen.

9 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. Likevel lagres kjøpshistorikk i våre systemer i 10 år. Dette gjør vi for å ivareta kundes rettigheter i forbindelse med reklamsjoner i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven eller våre salgsbetingelser. Det betyr at ditt navn, adresse og e-post (eventuelt også telefonnummer) fra dine bestillinger lagres i vårt system i opptil 10 år. 

10 Registreringsnummer

  10.1  Min Garasje: 
Du kan legge til dine kjøretøy i funksjonen Min Garasje. Her lagrer du registreringsnummeret på kjøretøyet samt et valgfritt kallenavn. Informasjonen du legger til her brukes til å filtrere produkter, slik at du enklere kan finne produkter som passer ditt kjøretøy, uten å måtte søke opp kjøretøyet hver gang. Min Garasje er kun til for å forenkle din handel. Informasjonen lagres på din brukerkonto og deles ikke med noen tredjepart. Du kan legge til, endre og slette dine kjøretøy som du selv ønsker i Min Garasje. 

  10.2  Søk på registreringsnummer:
Når du søker på registreringsnummer søker systemet etter kjøretøydata fra Statens Vegvesen. Denne informasjonen speiles så tilbake til deg slik at du kan se informasjon som er relatert til produkter som vi forhandler, for eksempel dekkdimensjon, innpress på felg og lignende. Informasjonen som deles fra Statens Vegvesen inneholder ingen personopplysninger og er offentlig informasjon tilgjengelig for alle. Informasjonen legges i Min Garasje slik at du enkelt kan finne igjen produkter som passer ditt kjøretøy. 

  10.3 Dekkhotell og dekkskift
Når du bestiller time til dekkskift, henter vurderingsskjema, bestiller dekkhotell eller relaterte tjenester kreves ditt registreringsnummer for å identifisere dekkhotellavtalen og utlevere korrekt informasjon. Registreringsnummeret lagres i bestillingen din og behandles kun av Trønderdekk. 

11 Cookies

Ved å benytte tronderdekk.no samtykker du til at vi benytter informasjonskaplser, såkalt cookies.
Du kan lese mer om vår bruk og innsamling av cookies her (tronderdekk.no/cookies)

12 Markedsføring

Vi benytter oss av markedsføring gjennom flere kanaler, men hovedsakelig via e-post (nyhetsbrev).
Det er viktig for oss at våre kunder ikke opplever å motta unødvendig mye e-post fra oss. Derfor sender vi ikke flere nyhetsbrev enn vi aksepterer å motta selv.
Grunnlaget for utsending av nyhetsbrev og annen markedsføring er samtykke. Vi benytter våre egne systemer til utsending av nyhetsbrev, e-post og annen dialog, noe som sikrer at dine personlige data ikke deles med andre for markedsføring. Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonser du har sett på nett og hvilke produkter du har sett på i butikken vår. Med dette kan vi tilpasse butikken og innholdet etter dine interesse samt vise deg relevante annonser. 

13 Klager

Dersom du lurer på noe, ønsker å vite mer om hvordan vi behandler dine personopplysninger eller har klager, håper vi du tar kontakt med oss.
Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med gjeldende regler eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personverforordningen (GDPR), kan du rette din klage til Datatilsynet

14 Endringer

Dersom det oppstår endringer eller nye regler i forbindelse med innsamling og behandling av personopplysninger, som påvirker personvernerklæringen, vil vi gjøre de nødvendige endringer som følge av dette.
Vi vil, så langt dette er mulig, informere om dette, enten via e-post (hvis du har registrert konto) eller ved informasjon på våre nettsider eller sosiale medier.
Dersom vi foretar endringer i denne personvernerklæringen vil revidert versjon legges ut her med korrekt dato for revisjon. 

15 Kontaktinformasjon

Skulle du ha noen spørsmål rundt personopplysninger, eller noe annet for den saks skyld, må du gjerne kontakte oss:

Trønderdekk AS
Tempeveien 35-37
7037 Trondheim

Daglig leder: Trond Nilssen
E-post: trond@tronderdekk.no

Kundeservice: post@tronderdekk.no
Telefonnummer: 483 22 500



Sist oppdatert 06.11.2019